Ron Zapaca Centenario (23 años) – ”liian hyvä” rommi

22 Huh

Nyt oli ilo maistaa niin hyvää rommia, et pisti jopa funtsimaan oliko toi jo liian nektaria. Kyseessä oli maailmanlaajuisesti hehkutettu tumma Zapaca, joka on niin överin pehmeää ja makeaa, et alko tällainen rautanieluinen karpaasi kaipaamaan kehiin hieman enemmän särmää.

Zapaca! (Huom. rottinkivyö putelin ympärillä. Nice touch!)

Zapacan pehmeys tulee hunajasta, jota on käytetty valmistusprosessissa ja se kyllä maistuu hieman simaisena makeutena. Jopa hieman paahteinen sokerisuus peittää täysin alkoholin maun ja voisin panna ison potin likoon siitä, et tää kelpaisi herkkähipiäisimmällekin kermaperseelle. Maun pumpulinen pehmeys taas tulee pitkästä kypsytyksestä ja jälkimaun vaniljan sekä siirapin häivähdykset tekevät tuliliemestä hieman tyttömäisen.

Hintava liemi on lillunut karibialaisissa (@Guatemala) tynnyreissä 6-23 vuotta ja paikallisen ilmankosteuden tietäen on enkelten osuus ollut varsin mittava. Tämä selittää enemmän kuin hyvin nektarin hinnan, joka on kova muihin rommeihin verrattuna, vaik aika pliisu onki vastaavantasoisten konujen tai viskien rinnalla. Mut kuten sanottu, tää on jo liian makoisa rommi meikäläisen makuun. Kovista Zapacaan kohdistuneista ennakko-odotuksista huolimatta allekirjoittanut liputtaa edelleen vahvasti Matusalemin puolesta!

Mainokset

2 vastausta to “Ron Zapaca Centenario (23 años) – ”liian hyvä” rommi”

 1. SeijaPee 24/09/2013 klo 11.31 #

  Mistä lähin poltettu rommi ’

  http://ca.wikipedia.org/wiki/Cremat
  http://www.receptes.cat/recepta3090/rom_cremat
  http://www.lestevesreceptes.cat/c/rom-cremat.html

  Feuerzangenbowle

  Queimada
  Calician ”kansallisjuoma” on queimada. Se valmistetaan väkiviinasta (aguardiente), jota lämmitetään sen verran, että siihen voidaan sekoittaa valkoista hienoa sokeria (noin 120 – 200 g litraa kohti). Sen lisäksi siihen lisätään sitruunankuorta ja joitakin hienonnettuja kahvinpapuja /kokonaisia . Queimadaa lämmitetään niin kauan (30-40 minuuttia), että sokeri alkaa osittain paahtua ja juoma saa tumman, lähes sinertävän värin -höpsistä !!!! Se on viina = rommi joka palaa


  .Nautitaan lämpimänä yyspuutarhatöidn lomaan !

Trackbacks/Pingbacks

 1. Diplomático Reserva Exclusiva – maailman paras rommi? « Herrasmiehistelyä - 06/08/2012

  […] huolimatta rommissa oli myös miehekästä puraisua eli ihan sellainen pehmoinen, esimerkiksi Zapacan tapainen, giltsirommikaan ei ollut kyseessä. Ja pyöreyttä sekä täyteläisyyttäkin piisasi […]

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: