Żywiec – polakkibisseä parhaasta päästä

18 touko

Fiilistelin taas parin viikon lomareissun jälkeen Hakiksen handelin bissehyllyjen välissä, kun öögaan pisti uutuustagitettu puolalainen Żywiec. Hiljattaisen Gdańsk-tripin positiivisten muistijälkien innoittamana nappasin kantoon pari tollasta puolen litran lekkeriä. Halusin testata, maistuuko sama liemi kotiolosuhteissa yhtä messevältä kuin reissussa, jossa mieli on jo valmiiksi aika positiivisesti latautunut ottamaan vastaan uusia messeviä makukokemuksia.

Żywiec (brewed in Poland)

Hyvältähän tuo puolitoistasataiset perinteet omaava ohrapirtelö maistui kotonakin ryystettynä. Maltainen laageri toi makunsa puolesta mieleeni ajatuksia Gdańskilaisista satamatyöntekijöistä, jotka rasvaiset haalarit päällä ryystävät miehekästä bisseä raskaan työpäivän päätteeksi. Vaikka makutottumuksieni vastaisesti humala puskee ujosti pintaan etenkin jälkimaussa, niin perusrunko rakentuu tyylikkään ohraisen maltaan ja raikkaan oluen harmoniaan. Tältä lagerkaljan kuuluu maistua, näyttää ja tuoksua!

Sielunmaisemaa: Gdańskin kuuluisa telakka

Kaikki peruspalikat siis kohdillaan tässä polakkibissessä. Niinpä kehoitan kaikkia kaljasieppoja marssimaan paikalliseen pitkäripaiseen ja ostamaan pari flindaa maistettavaksi. Na zdrowie!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: