Ravintola Alppitori – parempi kuin alkuperäinen!

29 touko

Kuukausi sitten avasi ovensa vanhalla kotibaanallani, Kirstinkadulla, uusi rafla. Tuo syöttölä on Punavuoren legendaarisen Tori-ravintolan sivupiste ja se selittää hyvin tuon Alppitori-nimen. Kun muutaman viikon lomareissulta palattuani kuulin tuosta uutukaisesta niin pitihän se jo seuraavana päivänä mennä tyyppaamaan!

Onneksi tehtiin pöytävaraus ennakkoon, sillä aikamoista sukseeta näytti uutukainen nauttivan. Kymmenkunta pöytää olivat kaikki ruutupaitaisten hipstereiden täyttämiä ja ovelta käännytettiin boheemia designeria toinen toisensa jälkeen. Aika lupaava alku siis Alppitoria näyttää kohdanneen, eikä lainkaan ansiotta. Muona oli näet hyvää ja maistuvaa.

Reissussa ku oli skruudannu enemmän ku lääkäri sallii, niin nyt oli vedettävä salaattilinjalla. Hieman se otti koville, ku tsiigailin kateellisena naapuripöytään roudattuja burgerisettejä, joissa ei oltu pekonia säästelty. Näyttivät muutenkin siltä, et ku pääsen takas neuvolapainoon niin heti pitää mennä mättöhommiin!

Ei ollu valittamista kyllä tilaamassani kana-caesar-salaatissanikaan. Vaik ulkonäköön ei selvästikään oltu pahemmin panostettu, niin mahtava makuelämys korvasi kyllä kaiken. Kana oli mehevää ja maukasta, eikä voinut moittia muitakaan raaka-aineita eli niin viherpiiperrykset kuin parmesaanit & krutongitkaan eivät antaneet moitteelle sijaa. Lisäksi salaattikastike ansaitsee vielä erityismaininnan eli se oli just eikä melkeen kohillaan. Lisäksi annoskoko oli varsin passeli eli lomamatkalla venynyt vatsalaukkukaan ei jäänyt huhuilemaan lisämuonan perään…

Keisarillinen kanasalaatti

Ruokailukokemuksen kruunas vielä erikseen pummaamani leipä, joka oli foccaccian tyyppinen mehevä ja rasvainen käntty, jonka sisälle oli leivottu aurinkokuivattua tomaattia entisestään mehustamaan ja maukastamaan tuotosta. Avot!

Eli lämpimästi tervetuloa kulmille ja jatkakaa samaan malliin. Vaik ruokalista olikin rööperinserkun kanssa varsin yhteismitallinen jallulihapullia myöten, niin Alppilan suuntaan vaa’an kallistaa alkuperäistä paikkaa huomattavasti ystävällisempi palvelu. Ainakin testikerran friidut vetivät niin isolla hymyllä, et moista lämpöä ei oo ylimielisellä Fredalla koskaan nähty.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: