Super Bock vs. Sagres

2 Kes

Kuten jo tossa viimeviikkoisessa postauksessa tuli retosteltua niin tulipa poikettu Portugalissa parin viikon fiilistelyreissulla. On aikasemmillakin Portugalin-retkillä tullu ryystettyä paikallista ohrapirtelöä ihan ajatuksella, mut silti joutu taas tällä tripillä kantapään kautta opettelee, mitä maassa kandee bissepuolella kitata. Piti sit yks ilta homma selvittää oikein juurta jaksain ja niinpä hommasin hotlahuoneen jääkaappiin pari A-vahvuista flindaa koeajettavaksi.

Kumosin laseihin Super Bockin (5,2 %) sekä Sagresin (5,0 %) laageria ja pyysin matkakumppania tempaisemaan spontaanin sokkotestin. Molemmista laseista huikat kietaistuaan daami antoi painavan lausunnon, jonka mukaan toinen oli hyvää ja toinen silkkaa pissaa. Itsekin tulin samaan johtopäätökseen.

Super Bock (lager-olut, Portugal)

Lähes joka kuppilassa vahvasti esillä oleva Super Bock on selvästi markkinajohtaja. Valitettavasti vaan kyseinen ööli on aika surkea esitys etenkin laagerversiona. Super Bockin Stout ja Ale olivatkin jo ihan juotavia, mut niit oli aika harvoin framilla, joten keskitytään nyt siis vaalean liemen arviointiin.

Vaikka Super Bockin vaahto oli Sagresia vahvempi ja runsaampi ja tuoksukin hieman raikkaampi, niin tärkein funktio eli maku jäi kilpaveljestä rutosti jälkeen. Sagresin lievästi paahteinen ja maltainen pehmeys hakkasivat kirkkaasti Super Bockin humaloidun kitkeryyden. Etenkin Sagresin täyteläinen ensimaku oli vertaansa vailla. Sagresista jäi myös miellyttävä paahteinen jälkimaku hellimään kitusia pitkäksi aikaa hörppäilyn jälkeenkin, kun taasSuper Bockista jäi vain konkreettisesti katkera maku suuhun.

Sagres (lager-olut, Portugal)

Molemmat öölit maistuivat paremmalta suoraan pullon suusta nautittuna. Ja makunautintoa lisäsi entisestään helteisissä oloissa tapahtunut maistelu. Mikään ei ole omiaan lisäämään olutnautintoa kuin kuuma ilmanala ja paahtava auringonpaiste. Tuollaisissa olosuhteissa olut on maailman paras juoma, vaikka se ei laadullisesti ihan priimaa olisikaan.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: