Dark Shadows – varsin valju veto

8 Kes

Kuten nokkelimmat jo otsikosta pystyivät päättelemään, oli Tim Burtonin uusin Dark Shadows -leffa herrasmiehistelijälle karvas pettymys. Koko pätkä oli kyllä ohjaajamestarin tuotannon heikointa antia ja jäi äärimäisen kauaksi sellaisista elokuvataiteen merkkipaaluista kuin Saksikäsi Edward tai Päätön ratsumies.

Tässäkin pätkässä oli peruspalikat kohdillaan eli Burtonin vakiokaarti Johnny Deppiä ja ohjaajan vaimoa, Helena Bonhan Carteria, myöten. Siksihän itsekin leffateatteriin raahauduin, ku usko ton tiimin vähintään semivahvaan rutiinisuoritukseen oli kova. Ja myönnettävähän se on, et ihan mukiinmenevän lavastuksen kera juuri näytelijätyö olikin filkan parasta antia. Etenkin mehukkaasti heruttanut, bondifriidunakin kunnostautunut Eva Green pahana noita-akkana miellytti öögaa. Ja kliffaa oli nähdä pitkästä aikaa myös Michelle Pfeiffer kiristettyine lärveineen kehissä.

Muuten Dark Shadowsissa mentiin muinaisen tv-sarjan uudelleenlämmittelyssä aivan päin bärssiä. Etenkin leffan loppupuoli oli yyberponnetonta menoa niin ohjauksen kuin kässärin osalta, et oli vaikea uskoa maestron olevan puikoissa. Tuntui enemmänkin siltä, et joku kädetön apuri pyrki jäljittelemään Burtonin normaalisti niin roisin räiskähtelevää sekä visuaalisesti upeaa tyyliä. Rytinää ja pauketta saatiin aikaan, mut tuhnuhan siitä silti tuli.

Leffan runkona oli varsin loppuunkaluttu stoori vampyyriksi kirotusta jannusta (Johnny Depp), jonka paha noita kiroaa ja hautaa elävältä 200 vuoden ajaksi. Kun kaiffari viimein janoisena vapautuu maan povesta, alkavat tapahtumat vyörytä isolla pyörällä. Pari ihan nasevaa huomiota saadaan aikaiseksi ajankuvasta ja vuosisatojen kulttuurikuilusta, mut ei silläkään pientä hekottelua korkeampiin sfääreihin lennetty. Pettymyshän tää odotuksiin nähden oli, ei siitä mihinkään pääse. Sanoisinpa et kyseessä puhdas välityö, jota ei koskaan tulla muistamaan, kun Burtonin parhaita duuneja tullaan listaamaan.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: