Maritta Lintunen: Sydänraja

13 Kes

Kustannusbisnes on aika rajua liiketoimintaa tässäkin maassa. Lukemattomat wannabe-skrivaajat pommittavat niin isoja kuin pienempiä kustantamoita omilla virityksillään. Tuosta massasta vain harvat läpäisevät kriittisen seulan ja päätyy julkaisuksi kirjakauppojen hyllyille. Ja noista sitten vain muutama myy sen verran hyvin, et isot kustantamot pysyvät pydessä.

Nuo tosiasiat mielessä on aivan perkeleellisen vaikea snaijata, miksi tämä Maritta Lintusen Sydänraja-räpellys on päätynyt WSOY:n kustantamaksi. Ja meitsi sen vielä luki kannesta kanteen! Eipä olis kandennu, sillä nyt on käsillä todellisen amatöörimäinen tekele, jonka ei olisi missään nimessä pitänyt päätyä julkaistavaksi. Koko räpellys oli sitä luokkaa, et kuka tahansa etupenkin lukiofriidu pystyis skidillä sparrauksella saman tasoiseen ilmaisuun.

Maritta Lintunen: Sydänraja (WSOY, 2012)

Kirjan puolustukseksi on kyl sanottava, et aihealue ja pari ekaa sivua olivat ihan mielenkiintoisia. Oli lupauksia uudesta näkökulmasta paljon kaluttuun jatkosota- ja evakkoaihepiiriin, kiihkoisänmaallisuussydeemeitä ja muuta lupaavalla oraalla olevaa meininkiä. Niiden voimalla minä sitten pahaa aavistamatta ja hymyssä suin savottaan ryhdyin. Hymy vaan muuttui varsin vikkelästi tyrmistyneeksi hämmästelyksi ja kiukkuiseksi puhinaksi. Loppuun päästyäni epäilin omaa arvostelukykyäni ja ilman saatesanoja lykkäsin opuksen omalle puolisolleni luettavaksi. Sieltä kun sitten alkoi kuulua katkeraa tilitystä huijatuksi tulemisen tematiikalla niin usko oman lukukokemukseni tunnetilaan palasi. Paska on paskaa, ei se analysoimalla muuksi muutu.

Herätys WSOY siel Bulevardin kivilinnassa! Jos tollasta shaibaa kustannatte niin mullakin vois olla pari kässäriä pöytälaatikossa. Kiinnostaako?

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: