Pispalan Pulterin päällikkötason purilainen

30 Kes

Tuli duunireissu Tampereelle ja ku siellä kerran pörräs niin pitihän sitä ottaa ilo irti kaupungin monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Mansessa on viime vuosina noussu vahvasti gastropub-meininki ja sen annista pääsin viimeksi nauttimaan Tuulensuun herkkujen äärellä. Nyt oli hyvä sauma testata hieman rahvaanomaisempaa pubiruokaa, ku paikallisen isännän suosituksesta päädyttiin Pispalanharjun upeissa maisemissa ikuisuuden (since 1968) möllöttäneen Pulterin pöytään.

Posi ei tossa mestassa jäänyt pelkkään maiseman ihasteluun, sillä illaan päätähti eli murkinapuoli oli aivan päräyttävän hyvin potkivaa herkkumatskua. Tilasin näet lihapainotteiselta listalta chilipekoniburgerin ja todellakin oli aihetta läimiä itseäni selkään onnistuneen päätöksentekoprosessin johdosta. Purilainen oli silkkaa parhautta, eikä vastaavan tasoista äijäannosta ole tullut vastaan tän vuoden puolella ku Juttiksen vastaavaa burgeria skruudatessani.

Pispalan Pulteri (Pispalan valtatie 23, Tampere)

Annos oli just sopivan kotikutoisen näköinen ja esillepanossa oli taagia meininkiä puukotettuine chilipalkoineen ja tirisevine valurautapariloineen. Ja myös maku on kotikeittiön omainen sanan kaikessa positiivisessa merkityksessä. Pihviä kyypparille hehkuttaessani kuulinkin, et muhkea jauhelihapihvi olikin itse köökin puolella rakkaudella väkerretty, eikä mitään kuppaista valmiskamitsua.

Pekonichiliburger-settini oli myös sen kokoinen, et ihan kaikkea en edes isossa nälässäni saanut skruudattua. Pötsin siis sai turvoksiin ja syötävää oli koko rahan edestä. Ja vaik skidisti oonkin nillittäjän maineessa, niin nyt ei löytynyt mitään valittamisen aihetta. Jopa sämpylä oli saatu paistettua makoisan makuiseksi ja kun ranskalaisetkin olivat kerrankin kunnolla tiristetty sekä maustettu, niin kiitettävän puolelle heilahti komeesti koko kokemus. Ainoo ongelma oli se, et tollasen tykityksen jäljiltä oli aika tappoa kruisailla takas stadiin, ku meinas uni tulla simmuun aika hevisti.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: