Sotamuseo: Talvisota-näyttely

21 Hei

Oltiin vaimokkeen kanssa Krunikassa liikenteessä ja pingottiin sadetta pakoon sisään Sotamuseon dörtseistä. Houkuttimena juuri tuon uksen avaamiselle oli Pohjoisrannan puolelle vedetty suuri plakaatti, jossa mainostettiin Talvisota-aiheista näyttelyä.

Kyseinen näyttely osoittautui varsin päteväksi tuttavuudeksi, joten sitä voi kaikille Suomen passilla varustetuille hahmoille lämpimästi suositella. Kuuluuhan ton sodan 105-päiväinen sankaritarina niin vahvasti suomalaiseen yleissivistykseen, et jokaisen tulis aika-ajoin aihepiirin tietojansa päivittää. Tuolla Sotamuseossa se käy varmaan kätevämmin ja nautinnollisemmin ku missään muualla.

Näyttelykierros alkaa pariminuuttisella paatosvideolla, jonka jälkeen on sit vapaa kulkemaan kattavan näyttelyn läpi vitriini vitriiniltä. Esillä on niin kalustoa kuin kuvamateriaaliakin ennennäkemättömän laajasti ja kolmella kielellä skrivatut infolämiskät seinillä antavat tiedonjanoiselle kiertäjälle oppia ja tavattavaa ihan omiksi tarpeiksi.

Kaiken muun lisäksi museon kätköistä löytyi vielä pirun mielenkiintoinen ja visuaalisesti komea TK-piirtäjien jatkosodan aikaisten tekeleiden pienoisnäyttely. Yhteen huoneeseen oli kronologiseen järjestykseen kasattu joitakin kymmeniä piirustuksia ja maalauksia suoraan jatkosodan rintamilta vuosilta 1942-1944. Upean näköisiä duuneja, joista hyvin kuvastui virallisen tahon sekä olosuhteiden heijastumat.

Toi Sotamuseon setti kuulukoon siis jokaisen suomalaiseksi itseään kutsuvat ja stadin hoodeilla lomareissullaan pörräävän kesäohjelmaan. Hyvin siel tänäänkin populaa haahuili, mut enemmänkin olis mahtunut.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: