Baobab – This Is Africa

29 Hei

Ilolla hurrasin, ku kuulin et rakkaan Kallion linjoille oli ilmestynyt autenttinen afrikkalainen syöttölä. Niinpä sitä kurvattiin Baobabin testiajoon heti, ku saatiin koeponnistusporukka kasaan.

Ennakkoon hieman netistä silmäilin meininkejä ja jengin kommentteja. Hyvä niin, sillä nyt osas asennoitua siihen, et palvelu on hidasta ja meikäläisiin standardeihin mitattuna vähintäänkin eksoottista. Sitähän se sit olikin, ku sunnuntaina istahdimme täpötäyden Baobabin  ennakolta varattuun pöytäämme. Salissa pörrännyt kaveri oli selvästi aika helisemässä tilausten kanssa, ja osa possesta oli varsin kyrpiintynyttä, ku serviisin ja murkinan odotusajat olivat vissiin levinneet rankasti siedättävän tuolle puolen…

Ite jouduimme esimerkiksi hakemaan omatoimisesti juomat jääkaapista, ku kukaan ei tullu puoleen tuntiin kyselemään jano- tai nälkätillannetta. Mikä vielä parasta, noista itsepalvelulla roudatuista limuista (ei alkoholikoikeuksia!) joutu viel pulittaa 50% enemmän, ku menussa tai katuständissä mainittiin. Joko todellista mustan mantereen kusetusta tai sit vaan puhdasta hölmöyttä. Enivei, se skidisti otti kupoliin ja vieläkin periaatetasolla kaihertaa.

Baobab: kuten kuva todistaa, nälkä oli kova annosten saapuessa pöytiin – jopa kuvaus meinasi unohtua (Kolmas linja 36)

Sapuskapuoli oli ihan maistuvaa, vaikkakin överisuolaista. Vedettiin erilaisia kana-annoksia, joista pähkinäisessä soosissa oli aika jyräävä maapähkinämeizinki ja sipulilla ryyditetty annos taas hieman lempeämpi, mut skidisti tylsä setti. Epäsuomalaiseen tapaan kanoissa oli kaikki luut paikoillaan, mikä tuntui seurueen friiduja hieman haittaavan. Omassa koipireisibiitissä oli ollu sen verran pitkä kypsytysaika, et liha lähti irti ihan könttiä sheikkaamalla eli ei paljoo allekirjoittaneen tahtia tollanen hidastanu. Himpun kyl otti kaaliin, ku pöperönsä sain ainoastaan riisillä ryyditettynä, koska listassa mainittua  kuskusta ei talosta löytynyt. 😦 No, sellasta sattuu, ja Baobabissa tän yhden visiitin perusteella kaikki on mahdollista…

Onneks noi satsit eivät olleet mitenkään pahasti hinnoiteltu, eli 12 € köyhdyttiin per naamari. Mut eipä tollasella amatöörimäisellä palvelulla ja kaikinpuoleisella sekoilulla voi paljoo enempää rokottaakaan, jos haluu et poka tulee uudelleenkin skruudaamaan. Ite kyl aion aika pitkän karenssin pitää, ennen ku uuden makuretken tonne teen.

Jollain eksoottisella kuriositeettitasolla Baobabia voinee silti suositella kokeilunhaluisille, mut isoin varauksin. Eli ottakaa messiin paljon malttia sekä aikaa ja varautukaa siihen, et joskus ulos pyrkiessänne voi lasku olla muuta ku suomalaisen koulumatikan perusteella kuvittelette.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: