The Dark Knight Rises – Batman-trilogian heikoin lenkki

11 Elo

Mitähän uusimmasta lepakkomiessaagan jaksosta nyt oikein virkkais. Valju ja pettymyt olo jäi rotsiin tosta kinosessiosta, mut pelkän nillittämispostauksen skrivaaminen ei paljoo motivois…

Trilogian päättänyt parituntinen The Dark Knight Rises -episodi oli näet varsin sekavaa muksintaa ja koheltamista sekä selvästi Christopher Nolanin ohjaaman ja Christian Balen tähdittämän leffakolmikon surkein esitys. Eka (Begins, 2005) viel meni kirkkaasti plussalla ja tokassakin (The Dark Knight, 2008) oli, lähinnä Heath Ledgerin ansiosta, hetkensä. Valitettavasti tähän, toivon mukaan viimeiseen nahkasiipifilmatisointiin, oli kirstun pohjalle jäänyt aika vähän mmennettavaa.

The Dark Knight Rises (pahiksena Tom Hardy)

No, oli tässäkin sen verran posia, et poukkoilevan juonen aiheuttamia haavaumia balsamoi Anne Hathawayn esittämä nahka-asuinen sankarivoro. Kissanainenhan siinä oli kyseessä kaikkein kuumimmillaan, vaik sillä nimellä tota hottismisua ei kutsuttukaan. Samoin Robin ilmestyi kehiin, vaik sitä ei ihan hulluna alleviivattukaan. Ja britti Michael Caine tietenkin vilautti närhen munia nuoremmille näyttelijäkollegoilleen hovimestari Albertin roolissa. Sen sijaan huippustarat ja allekirjoittaneen ikisuosikit, Gary Oldman ja Morgan Freeman, kyl hukkasivat jäävuoren kokoista talenttiaan oikein urakalla kököissä, paperinohuissa rooleissaan.

Mr. Nolan on edelleenkin kirjoissani ihan mestaritason elokuvatirehtööri, mut seuraavaksi vois herra taas palata Inceptionin ja The Prestigen tapaisten laatuviihdepläjäyksien pariin ja lopettaa Batmanin kaltaisten, loppuun tiristettyjen rahakoneiden kanssa puljaamisen. MOT.

Mainokset

2 vastausta to “The Dark Knight Rises – Batman-trilogian heikoin lenkki”

 1. Grendel 12/08/2012 klo 15.47 #

  Täytyy sanoa, että aikas kökkö ja hätäinen arvio. Anne Hathaway missä pelaa? hahmohan oli leffassa vain kuljettamassa juonta ja epäuskottavuudeessan huippU. Parasta antia leffassa oli Hardyn Bane!

  • herrasmiehistelyablog 12/08/2012 klo 21.38 #

   Yli viikon tota leffaa mielessäni kypsyttelin, ennen tuon arvion kirjoittamista. Ja mitä enemmän pohdin elokuvan antia, sitä tyhjemmältä tuo tekele tuntui. Ja ainoa mikä painui mieleeni pysyvästi oli Anne Hathawayn silmät sekä asu. Ja mitä tulee uskottavuuteen niin sellainen painava sana ei mielestäni sovi tuon elokuvan kanssa muutenkaan samaan lauseeseen.
   Hardyn Bane oli taas omasta mielestäni todella ohuella viivalla luonnosteltu hahmo, josta ei saanut mitään otetta…
   Mielipideasioista vissiin taas väännetään, mut faktoistahan se olisikin hieman hankalampaa. 🙂
   Kiitos kuitenkin kommentista!

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: