Lumikki ja metsästäjä

16 syys

Siinä vaiheessa kun kaveripiirini testosteronihemmot rynnivät leffaan tsiigaamaan äijäilymeininkiä á la Expendaples 2, hiipi allekirjoittanut väijymään Charlize Theronin tähdittämän Lumikki ja metsästäjä -pätkän. Jotenkin vaan omaan pirtaan sopii paremmin visuaalisesti komeat ja naiskauneudella silatut seikkailut, kuin väsyneet, äijäenergiaa huokuvat räiskintäleffat. Niistä sain tarpeekseni jo 80-luvulla ja jos leffassa Expendablesin tapaan on vielä tekijätiimissä Stallonen & Schwarzeneggerin tapaisia reliikkipölkkyjä, niin herkästi jää meitsiltä sellanen huttu tsekkaamatta…

Broidin tyttöystävä kehui ennakkoon Lumikin ja metsästäjän näyttävyyttä ja komeaa tsiigailtavaahan se olikin. Hienosti duunattu aikuisten satu, joka oli jopa löytänyt puhkikaluttuun Lumikki-saagaan uutta tulokulmaa. Kyllähän ihminen tuolla salissa ton parituntisen viihty vallan mainiosti. Aivot vaan narikkaan ja öögat auki niin kyllä tuli silmäkarkkia ihan loppuviikon tarpeiksi.

Snow White and the Huntsman (2012)

Sadun klassista pahaa äitipuolta esitti jo aikaisemmin mainittu mallikaunotar Charlize Theron, ja hyvin blondi roolinsa tekikin. Sen verran jäätävää oli friidun näytteleminen, et se kipeesti alleviivasi toisessa naispääosassa pönöttäneen Kristen Stewartin totaalista lahjattomuutta näyttelemisen saralla. Tuo Twilight-leffojen ja henkilökohtaisten horoilujensa myötä ansaitsemattomaan suosioon noussut tähtönen oli tutun yksi-ilmeinen koriste muuten hyvillä näyttelijöillä silatussa filkassa. Etenkin sivuosiin oli saatu taas kerran laatujäpiköitä hoitamaan tonttia. Mestaritason Bob Hoskins, Eddie Marsan ja Ian McShane olivat jälleen kerran miehiä paikoillaan elokuvan kääpiörooleissa ja hoitivat homman himaan taagilla tatsilla.

Meikäläiselle kun uppoaa Lord of the Rings -henkinen miekka- & magiamättö ja muutenkin kaikki isojen lasten sadut, niin aika kohderyhmäähän mä tälle leffalle olin. Siksi olenkin valmis antamaan anteeksi hieman latteaksi käsikirjoitetun ja visuaaliseen menoon painottuneen ohjauksen. Eikä pahaa tehneet upeasti puvustetut kohtaukset, joissa Charlizen kauneus pääsi taas kerran oikeuksiinsa.

Suosittelen leffaa lapsellisille ja visuaalisesta annista nauttiville heteromiehille. Mut jos inhosit LOTR-meininkejä niin jätä väliin.

Nimim. Hobittitrilogiaa odotellessa

Mainokset

2 vastausta to “Lumikki ja metsästäjä”

  1. Leickmann 17/09/2012 klo 20.40 #

    Mirror, mirror, on the wall, samaako vaiko eri mieltäkö… Kainuun korvessa katsottiin sattumalta tuo leffa toissapäivänä. Kun ei seuraa ns. perinteistä mediaa, säästyy paljolta pahalta tiedolta. En tiennyt ”kuka” pääosatypy on, joten hänestä jäi mieleen lähinnä söpöt korvat ja hauskat etuhampaat. Pikainen bingaus/googletus olisikin jättänyt leffan ennakkoluuloiseen ärsyttävyysboikottiin…

    Sen sijaan ”iki-ihana”, Ian McShane toimitti makoisasti yllättävässä kääpiöroolissaan, toki Theronin kantaessa varsinaista taakkaa vanhemman naisen eleganssillaan. Leffa sinänsä pelkkää sontatuubaa, mutta katsoohan tuollaista näyttävyyttä parituntisen, paremman puutteessa.

    Ehkä ripaus jotain samaa kuin toisessa kaltaisessaan visuaalisessa elämyksessä. Juoneltaan yhtä epäuskottava, mutta visuaalisesti kymppi, elävä pieta-maalaus The Passion of the Christ viihdyttää aina yhä vain, ja vain visuaalisella ultimaattisella viehättävyydellään. Ansaitulla paikallaan, seinämonitorissa repeatilla pyörivän videokollaasin osana. Siihen joukkoon tämäkin joutaa. Äänet pois, toisto päälle ja seinälle arjen taustalle. Upeita kuvia, tykkäsin!

  2. herrasmiehistelyablog 18/09/2012 klo 20.11 #

    UGH! Tohon on enää paha mitään lisätä… Tyhjentävästi sanottu.

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: