Il Duetto – hyvää pizzaa ankeassa miljöössä

9 Lok

Vaik Il Duetto omalla nettisaitillaan hehkuttaakin Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta ja kalustusta niin tosiasia on kuitenkin se, et iski se Alvarkin välillä kirveensä kiveen. Kampin Sähkötalon syövereissä majaansa pitävä Il Duetto on sisustukseltaan, tilaltaan ja kalusteiltaan todella kökkö. Mestaa vois parhaiten varmaan kuvata puolikuolleen ostoskeskuksen ravintolahelvetin äpärälapseksi.

Il Duetto – ei kenties stadin romanttisin italialainen ravintola

Mut eipä ennettu ulkokohtaisten seikkojen vaivata, ku kaupunkisuunnistettiin tonne possella viime sunnuntai-iltana. Onhan mestan pizzoista kiirinyt ihan posiakin viestiä karvaisiin korviini, joten oli parin vuoden tauon jälkeen aika käydä stedaamassa, millä tasolla italialaiset jantterit rieskojaan tällä hetkellä duunaavat.

Il Duetto on siis ihan aitojen italiaanojen pyörittämä rafla, jonka kunnianhimoinen tavoite oli perustettaessa tarjota Suomen parasta pizzaa. Jannut satsasivat pelkästään pizzapohjan raaka-aineisiin sen verran stydisti, et siin ei mitkään härmän jauhotkaan kelvanneet, ku keittiökokkelit ryhdyttiin roudaamaan aina emomaasta asti. Mikäs siinä, vaik helmiä sioille -efektihän tos haiskahti nokkaan ja olisiko pientä priorisointivirhettäkin ollu havaittavissa (vrt. paikan ulkoasu).

Italialaista pekonia, gorgonzolaa ja rucolaa

Hyviähän saapasmaan poikien pizzat olivat ja pelkästään ulkonäkö paljasti, et mitään tusinalättyjä ei eteemme kiikutettu. Ihan autenttista kiekkoa oli siis tarjolla sunnuntaiskruudaajille, eikä siinä kukaan pahemmin mukissut, ku noita naamareihin haarukoitiin. Pieni kritiikki kyl kohdistui pahvisiin tölkkioliiveihin, eikä aiheetta. Selkeä tyylivirhehän ne olivat, ku muuten pizzojen täytteet olivat varsin laadukasta settiä.

Kasvispizza halpisoliivien kera

Jos siis tekee autenttisempaa italialaista pizzaa mieli ja on valmis tinkimään ulkoisista seikoista niin varsin varteenotettavana vaihtoehtona voi tota Il Duettoa kyl pitää. Tai jos vaan tekee mieli maltaisen pehmeää Moretto-birraa niin kandee poiketa. Treffipaikaksi kandee etsiytyä muille hoodeille, vaik parin sadan metrin päähän Rivolettoon…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: