BRUGAL 1888 – laaturommi isänpäivään tai joulupöytään

9 Mar

Handelissa alkavat vissiin snaijaamaan, et jokaiselle härmäläiselle ei enää kelpaa rommiksi kirkkaat Balticit tai Bacardit. Onhan noikin ”pontikat” ihan semisiedettäviä drinkkipohjia, mut ku aletaan herraseurueessa nautiskelemaan laatujuomia, niin kehiin pitää heittää ihan toisen tason rommilekkereitä. Siis sellaisia aatelisia liemiä, joita voi hivuttaa kitusiinsa raakana ilman irvistelyä.

Yks kaikkien aikojen suosikkirommeistani, Brugal 1888, ilmestyi pitkäripaisen hyllyyn just parahiksi isänpäivän kynnyksellä. Tollasen potun ku roudaat faijalles sunnuntaina niin kyllä on käppänän suu messingillä! Ja kandee jäädä sit norkoilemaan nurkkiin, ettei mee maistiaiset ohi suun. On näet niin suun mukaista alkoholijuomaa, et ei paremmasta väliä.

Brugal 1888 (Ron Gran Reserva Familiar)

Brugalin väri on hätkähdyttävän tummanruskea, ja tuon kuparisen jalon juoman tuoksu on juuri niin pehmeä sekä makean houkutteleva kuin laatutisleiltä vaan sopii odottaa. Ja sama täyteläinen, samettinen, paahdetun sokerinen,  ja silti miehekkään särmikäs meininki jatkuu makukokemuksen myötä. Tota Brugalia ku päästää poskiinsa tekemään työtään, niin voi vaan istua hiljaa ja antaa lämpimän nautinnon iskeä kropan joka soluun. Tämän tuplatislatun sekä niin sherry- kuin vaaleamman tammitynnyrin syleilyssä pitkään kypsyneen laaturommin huippupitkän jäkimaun parissa on ihmisen hyvä viipyillä.

Pari frendiä on tullut Brugalilla käännytettyä rommin ihmeelliseen maailmaan. Brugalille ku antaa tilaisuuden, niin sen jälkeen on ihan turha enää väittää, ettei tykkäis rommin mausta. Kaikki tykkää, ku vaan tarpeeks hyvä rommi nostetaan pöytään! Ja mikäpä estäisi nauttimasta vaikka jouluaterian päälle sen iänikuisen halpiskonjakin sijaan kunnon huippurommia. Ei pitäis olla hintakaan este, eli sniidummatkin janarit voivat tollasen slumpata itselleen tai lahjaksi!

Itse aion ainakin hakea reserviä Hakiksen Alkosta ja sit hilata perseeni jouluisen mättösession perään lähimmän nojatuolin syleilyyn, kumota Brugalia maistelulasiin ja ryhtyä nautiskeluhommiin. Olispa jo joulu, mut juhlitaan isänpäivä nyt ensin alta pois!

Mainokset

2 vastausta to “BRUGAL 1888 – laaturommi isänpäivään tai joulupöytään”

  1. Leickmann 29/11/2012 klo 15.48 #

    No juuh. Pidän. Olipa yllärinä Sotkamon alkossa puoli hyllymetriä tarjolla. Eka lasi menossa. Äkkinäisesti arvioiden uhkaan tämän kelpaavan vähintäänkin arkeen, työhön ja juhlaan.

  2. mrannikko 01/02/2013 klo 9.53 #

    Juotu on tuo Brugal hyvässä seurassa. Kelpaa hyvin minulle ja voin sanoa että varsin loistava aloitus rommi harrastajalle!

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: