Kalevala Koru 75 vuotta & Kirsti Doukaksen Labra-näyttely

14 Mar

Suomalaisen koruteollisuuden lippulaiva, Kalevala Koru, on juhlinut viime aikoina 75-vuotista taivaltaan. Vaikka ajat ovatkin haastavat kaikelle kotimaiselle käsityövalmistukselle ja raaka-ainevetoiselle teollisuudelle, niin silti on yrityksellä ollut isosti syytä availla kuohujuomapulloja juhlavuotensa kunniaksi. Näin tehtiin taas viime viikolla Unioninkadun lippulaivamyymälässä.

Synkkänä torstai-iltana kokoontui korualan hahmoja juhlistamaan Kalevala Korun synttäreitä ja samalla Kirsti Doukaksen Labra-korunäyttelyn avajaisia. Doukashan on kotimaisen korudesignin kiistaton kuningatar ja itseoikeutettu suunnittelija Kalevala Korun juhlakorulle. Labra-näyttely oli samalla Helsingin World Design Capital -vuoden päättäjäisnäyttely sekä Unioninkadun korumyymälän viimeinen juhlatilaisuus, joten nyt jos koska oli aihetta kilistellä viulumusiikin tahdissa.

AKILEIA (Kalevala Korun 75-vuotisjuhlakoru, design Kirsti Doukas, limited edition)

Labra-näyttely koostui Doukaksen tuoreista töistä ja esitteli lahjakkaan sekä kokeneen muotoilijan osaamista myös korudesignin ulkopuolelta. Monipuolisen kattauksen kruunu oli kuitenkin 75-vuotisjuhlakoru, Akileia. Tuo kultainen design-koru edustaa skandinaavista korumuotoilua kauneimmillaan ja on jo syntyessään selvä ajaton klassikko. Koru on hieno jatke Kalevala Korun luottosuunnittelijan rakastetuille koruille, kuten Vanamo– ja Ratsumies-sarjoille.

Juhlapaikkana toiminut Unioninkadun myymälä on tulossa tiensä päähän ja muutaman viikon kuluttua Kalevala Koru siirtää lippulaivamyymälänsä Etelä-Esplanadille muiden suomalaisten huippubrändien myymälöiden seuraan, lähemmäs keskustan turistivirtoja. Kalevala Koru nostaa siis entisestään profiiliaan ja toivon mukaan tämä liike on alku kohti parempaa huomista niin Kalevala Korulle kuin suomalaiselle koruteollisuudelle yleensäkin.

Artikkelin kuva: Matti Pärssinen / Kalevala Koru Oy

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: