Metaxa – Kreikka nousuun vaikka malja kerrallaan

23 Mar

Käytiin Kellomiehen kanssa pyörähtämässä Bläkin loungessa tiistai-illan ratoksi. Syynä visiittimme oli Metaxan suunnalta tullut kohtelias kutsu, johon kaltaisemme herrasmiehet eivät voineet vastata kieltävästi. Asiaa ei tosin haitannut vihi ilmaisen brenkun mahdollisuudesta! Mut jos ihan rehellisiä ollaan, niin aika pahoilla ennakkoasenteilla tonne mentiin. Se oli luonnollisesti taas kerran ISO virhe.

Itselle Metaxa on aiheuttanut aina negatiivisiä mielleyhtymiä ja se on ollut kirjoissani kreikkalainen brandyperheen äpärä, joka on kelvannut ainoastaan vanhainkodin addiktoituneille daameille ja jota on pakkojuotettu allekirjoittaneelle Kreikan lomareissuilla digestiiviksi laskun maksun yhteydessä. Oli siis ilo todeta taas olleensa väärässä, sillä illan mittaisen session aikana aukesi tuon uniikin juoman hienoudet tällekin jästipäälle. Kyseessähän ei ole brandy tai minkään muunkaan buussiperheen jäsen, vaan ihka omanlaisensa jalo juoma, joka on yksi parhaista ruskeista brenkuista tällä Telluksella. Rohkeasti omaa tietään kulkeva tuote, joka on pysynyt valitsemallaan polulla jo vuodesta 1888.

Metaxa-tasting

Metaxa mainostaa itseään maailman pehmeimmäksi tisleeksi, eikä se ole pelkkää markkinoinnin sepittämää sanahelinää. Saimme näet maistella Metaxan masterin, Costas Raptiksen, johdolla hulppean illan aikana eri laatutason eli eri tähtimerkinnän omaavia juomia. Kaikki lempeän pehmeät liemet olivat varsin suun mukaisia ja etenkin seitsemän sekä 12 tähden Metaxat tekivät vaikutuksen jopa tällaiseen viinasnobiin. Ei tullut ikävä konuja, viskejä tai rommeja, kun sai helliä kitusiian pitkään tynnyreissä kypsytetyllä tisleillä. Lisäksi saimme nauttia Metaxasta tehtyjä drinksuja, joista mm. GT-variaatio ja Metaxa-mojito osoittivat kyseisen tuliliemen monipuolisuuden myös juomasekoituksien raaka-aineena.

Metaxan salaisuus on makean Muscatel-viinin ja rypäletisleen harmonisessa liitossa. Tuo pyhä allianssi, jota myös nestemäiseksi auringoksi kutsutaan, tuo muassaan upeita kuivatun hedelmän (mm. rusina) makuja, joita sitten kauniisti täydentävät vaniljan ja hunajan aromit. Puhumattakaan pisimpään kypsytetyn laatujuoman, 12 tähden huipputisleen, tarjoamista upeista suklaan, kahvin ja tupakan nyansseista!

Metaxa 12 Stars (38 %)

Ton illan jälkeen on paha enää Metaxaa dissata tai muutenkaan millään tavalla ylenkatsoa. Ikävä, et härmässä kyseistä spessujuomaa saa ainoastaan viiden tähden karvalakkivarianssia, sillä uskoisin et juuri seiskastarainen ja 12-tähtinen Metaxa puhuttelis kotimaista laatujuomien ystävää paljon paremmin. Nyt noita parempia versioita joutuu roudaa Tallinnasta, jos/kun hyvän päälle sattuu ymmärtämään.

Mainokset

2 vastausta to “Metaxa – Kreikka nousuun vaikka malja kerrallaan”

  1. Huli 25/11/2012 klo 21.59 #

    Munkin piti tulla tänne, mutta sitten tilalle tuli jotain muuta ”tosi” tärkeää. Emmä kyllä olisi noista viinaksista mitään ymmärtänyt, olisin varmaan vaan harmitellut jos tarjolla ei olisi ollut mitään sapuskaa. 🙂

    Mutta kiva lukea illasta, vaikka mulle ei sano 5 eikä 12 tähden jutut mitään. 😉

  2. Leickmann 30/11/2012 klo 0.04 #

    Kiitos yleissivistävästä pläjäyksestä. Nyt tietää asettaa suun auki kun seuraavaksi Metaxaa on tarjolla. Alkon tarjonnan kanssa siis ilmeisesti sama kuin Absintin suhteen. Tarjolla lähinnä maailman huonoimmat laadut, jotta suomalaiset eivät vaan kokeilujensakaan seurauksena eksyisi ulkomaisten juomien suosijoiksi. Kossulla mennään demarilandiassa.

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: