Killing Them Softly – totaalisen turha leffa

14 Jou

Käytiin broidin ja Miss T:n kanssa väijymässä Brad Pittin söpönassulla myytävä uusi Killing Them Softly -pätkä. Eipä olis kyl kandennu!

killing_them_softly_poster

Sukelsin leffateatterin synkkään syliin pahaa aavistamatta ja totaalisen tabula rasa -pohjalta, sillä kerrankin oli jäänyt ennakkoarviot ja kritiikit lukematta. Yleensähän toi on ihanteellinen lähtötilanne taidenautinnon kohtaamiseen, sillä silloin ei ole ennakkoasenteet värittämässä kokemusta. Nyt tiesin iskeneeni kirveen kiveen viimeistään siin vaihees, ku vartin väijymisen jälkeen alko kuulua sivusuunnalta broidin tasaista kuorsausta. Se ropleemi oli viel kuitattavissa napakalla kyynärpääiskulla, mut leffan tylsyydelle ei penkissä avuttomana tsitatessa voinut mitään. Toi puuduttavuus oli vaan nieltävä katkerin ilmein ja lusittava toi ö-luokan leffakokemus loppuun kaikessa ankeudessaan.

Elokuvan stoori oli lähtökohtaisesti eli sillä kuululla teoriatasolla ihan mielenkiintoinen. Sellaista Reservoir Dogs -tyylistä, vituralleen ku Jeesuksen pääsiäinen mennyttä ryöstökeikkaa siinä puitiin. Myös kuvaus, musa ja miljööt olivat ihan kohdillaan. Valitettavasti vaan mikään noista elementeistä ei kuitenkaan natsannut saumattomasti yhteen. Todella epämääräinen ja näkemyksetön tekele oli siis kyseessä ja laski kässäristä sekä ohjauksesta vastanneen Andrew Dominikin (mm. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) pisteitä.  Tarina ei lähtenyt lentoon missään vaiheessa ja siksi katselukomeus oli äärimmäisen pitkäpiimäinen. Myös henkilöhahmot (mm. surkeat Pitt & Ray Liotta) olivat noloja ja vaivaannuttavia. Samaistumista tai edes alkeellista kiinnostusta ei syntynyt heidän kohtaloitaan kohtaan. Ainoastaan James Gandolfini sai sivuosahahmoonsa pientä särmää ja tarttumapintaa aikaiseksi.

Koko huttu oli kruunattu vielä harvinaisen typerällä loppukohtauksella, joka takasi kaupanpäällisiksi ankean poistumiskokemuksen salin hämärästä pimeälle kadulle. Aika sanatonta, mutta yksimielistä porukkaa oltiin koko ydinposse ton kokemuksen jälkeen. Ei paljon jäänyt spekuloitavaa tuopposen ääreen tämän pätkän jäljiltä. Kehoitan siis muita käyttämään aikansa paremmin ja jättämään Killing Them Sotfly -nimellä myytävä turhake väliin.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: