Story continues – jenkkiviskien jatkokurssi

16 Jou

Menny viime aikoina väkevästi brenkkupainotteisiksi nää blogiläpät, mut mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsis. Ja ku kerran viime kuussa alotin stoorin amerikantuliaisten maistelusta niin pakkohan se on jatkaa tarina loppuun.

Nyt päästiin todella asian ytimeen, ku korkkasin kaks tuliaislekaa ja lorotin asiantuntijaporukkamme syynättäviksi  Jack Daniel’s Single Barrelia ja Gentleman Jackia. Vaik ihan noviisi olen amerikkalaisten tisleiden osalta, niin sen verran kyl snaijasin, et kyseessä oli ton mantereen viskitarjonnan parasta puolta. Ja samaa mieltä oli koko posse, ku saatiin kosteaksi revennyt tasting-kinkerimme päätökseen.

Jack Daniel's SIngle Barrel

Jack Daniel’s Single Barrel

Siinä siis lätkittiin pokeria ja naukkailtiin fiilistelypohjalta molempia jalojuomia. Jenkkitislaamon parhaista tynnyreistä pullotettu Single Barrel veti vertoja laadukkaimmille vanhan mantereen tuliliemille ja huomas kyllä, et mestarit ovat olleet asialla.  Yksi master tastereistä on muuten Lynne Tolley, Jack Daniel’sin siskon tyttö neljännessä polvessa! Illan huumassa mielessä kävi jopa aatos siitä, josko tollasen tynnyrillisen joku kaunis päivä tilais omille tiluksille. Toistaiseksi Alko ei tohon tynnyrihuutoon pysty vastaamaan, mut hyvää kandee ventata. Ja säästellä hieman fyrkkaa sivuun täs odottelun lomassa… Mut onneksi tota kaunista pulloa löytyy handelista ja on kyl niin pähee flinda & pakkkaus, et kelpais joululahjaksi vaativammalekin karbaasille.

Eikä moittia voinut Kentuckyn varastojen alimmissa tynnyreissä kypsytettyä Gentleman Jackia. Tältä siis maistuu se kuuluisa pehmeä Tennessee-viski, jonka hedelmäinen, hunajainen ja smuutti maku hiveli niin raatimme kokeneita viskikurkkuja kuin viskipolkunsa alkumetreilläkin olevia tissiposkia. Vaik skidistä pliisuudesta ja karisman puutteesta tää kärsikin esimerkiksi astetta rajumpiin skottiviskeihin verrattuna niin varsin leppoisaa juotavaa oli Gentlemankin. Unohtu vaan tyypata jäiden kanssa tota, mut onneks Ympyrätalon pitkäripaisesta voi hakea seuraavan lekkerin ja jatkaa tutkimusmatkaa… Vaik kieltämättä snadisti noiden tuliaisten erikoisbonareita kyl pudotti se havainto, et noi molemmat tosiaan näytti möllöttävän kotialkoni hyllyssä. No, tietääpähän mistä niit saa lisää, eikä aina tartte lennellä Atlanttin yli, ku lekkerin pohja tulee vastaaan!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: