Jo Nesbø: Aave – Harry Hole ratsastaa jälleen

22 Jou

Tuli just töllöttimestä mainos Jo Nesbøn uusimmasta Aave-dekkarista. Toi varma joulun merkki inspiroi skrivaamaan opuksesta pari sanaa, sillä tulipahan tuokin makupala tossa pari viikkoa sitten tavattua kannesta kanteen. Onhan näit tän suosikkikirjailijan teoksia tääl aiemminkin ruodittu, joten jatketaan samoilla laduilla, kun kerran lykkimään on alettu…

Jo Nesbø: Aave (Johnny Kniga, 2012)

Jo Nes: Aave (Johnny Kniga, 2012)

Hyvää settiähän toi uusinkin Harry Hole -dekkarisarjan tekele oli, vaik ei ihan silkkaa parhautta omassa kategoriassaan tarjonnutkaan. Mut noi Nesbøn teokset on vähän niinku pizza tai seksi eli paskimmillaankin ihan jees -osastoo. Ja paskimmillaan ei norjalainen bestselleristi tässä Aaveessa todellakkaan ollut. Taas hän oli onnistunut kehittelemään varsin koukuttavan ja mielikuvituksellisen juonen, jossa riitti imua sekä tenhoa ihan loppusivuille asti. Skidisti loppuhuipennuksesta vois kyllä nillittää, mut ei nyt jaksa.

Tarina kulki oslolaisen huumemaailman sameissa vesissä ja mukana on näiden skandidekkarien pakollinen pahisosasto eli Itä-Euroopan yritteliäät vesselit. Kliseillä Nesbø ei kuitenkaan tässä suostu leikkimään vaan ihan nastan tvistin hän on saanut hepokauppaa harrastavien slobojen, korruptoituneiden poliisien ja yksinäisen soturin eli Harry Holen painiin. Mukaan on sit viel lisätty värikkäitä kuvauksia vallan rappioittavasta vaikutuksesta, poliitikkojen lehmänkaupoista, huumeiden kiroista ja rakkauden käsittämättömyydestä.

Hieman latteasta lopusta ja kirjan alkusivujen tyhjäkäynnistä huolimatta tää opus on suositeltavaa matskua pukinkonttiin. Ei kuitenkaan kandee panna tätä kovakantista pakettiin, jos lahjuksen saajalla ei ole aiempaa kokemusta Nesbøn tuotannosta. Sen verran kronologista saagaa dekkaristi on Harry Holen kiehtovan elämän ja ihmissuhdekuvioiden ympärille viritellyt, et tää tekele vaatii hieman taustatietoa.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: