Taverna Zorbas ja maagisen hyvä moussaka

28 Jou

On tullu trippailtua Kreikassa enemmän ku vissiin missään muussa maassa ihän näit loppuukaluttuja lähinaapureita lukuun ottamatta. Noilla reissuilla on syntynyt ikuinen rakkaus Välimeren itäisten osien keittiötä kohtaan. Tzatzikit, souvlakit, mezet, dolmadesit, stifadosit, gyrosit ja muut mätöt sekä sörsselit ovat lähes parasta safkaosastoa mitä tiedän. Etenkin kun niitä saa nauttia ajan kanssa, bulein annoksin ja hyvässä possessa.

Yks on kuitenkin kreikkalaisista herkuista ylitse muiden. Moussaka eli eräänlainen kreikkalainen versio italialaisesta lasagnesta on parhaimmillaan sellaista herkkua, et pistää karskimmankin kaverin huutamaan hallelujaa ja samalla itkemään onnesta. Valitettavasti vaan omat skilssit ei veny ton ruokalajin täydelliseen kotikloonaukseen, eikä sitä osaa moni ravintolakokkikaan. Mut Bragun kentän kupeessa köllöttelevä Taverna Zorbas (Läntinen Brahenkatu 4) todella hiffaa moussakan duunaamisen päälle. Heidän versionsa tuosta jauhelihan, tomaattikastikkeen, munakoison, juustogratiinin ja muiden semimystisten ainesten kerroskyhäelmästä on niin harmoninen, ettei paremmasta väliä. Tuo setti onkin tällä hetkellä allekirjoitaneen lempariannos koko stadin tarjonnasta!

Zorbaksen moussaka annos jossain mättösession loppumetreillä

Zorbaksen moussaka-annos jossain mättösession loppumetreillä

Oon käynyt viime viikkoina pariin otteeseen fetasalaatin kera tarjottavan moussaka-annoksen murkinoimassa. Molemmilla kerroilla on kokemus ollut niin orgastinen, ettei vastaavaa usein näillä leveyspiireillä koe. Väitänkin siis ihan pokkana, et Zorbaksen moussaka on parasta lajissaan helleenisten maiden pohjoispuolella. Samaa väittää myös paikan henkilökunta, jonka palveluasenteesta ja tatsista muuten kandeis monen muun ns. ammattilaisen käydä imemässä oppia.

Jos rakastat itseäsi ja hyvinvointiasi niin käy ihmeessä vetää huiviin toi kanelilla ja muilla upeilla ainesosilla säväytetty herkku. Et tule pettymään. Ja muutenkin toi pieni ja omalla skidisti nuhjuisella tavalla kodikas mesta on käymisen arvoinen. Pöytä kyl kandee buukata etukäteen, ettei joudu pakittelee ovelta takas kadulle…

Zorbaksen meze-setti (erinomainen alkupalavalinta kahdelle!)

Zorbaksen meze-setti (erinomainen alkupalavalinta kahdelle!)

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: