Kannas – konsepti hallussa

27 Tam

Eerikinkadun väärässä päässä ikuisuuden (est. 1939) möllöttänyt Kannas on nostanut komeasti tasoaan kuluneen vuoden aikana. Viime keväänä faceliftin duunannut mesta on nyt noussut sellaiselle levelille, et uskon paikan suosion olevan taattu vuosiksi eteenpäin. Olettaen tietenkin, et vaan pitävät uudesta konseptistaan kiinni, eivätkä lähde trendien perään höntyilemään tai liian halpaa stobea kulmakunnan denoille tarjoamaan.

Oli nasta istua tuolla perjantai-ilta ja fiilistellä Kannaksen menoa. Hillityn kotoisessa miljöössä vietti iltaa koko kantakaupungin kirjo kaikessa komeudessaan eli pöytäseurueet olivat kliffan heterogeenisia rennoista ruutupaitajunnuista sympaattisiin lähikulmien seniorikansalaisiin. Paikalla oli siis oikeita ihmisiä nauttimassa hyvästä safkasta, mukavasta ympäristöstä ja hienosta seurasta. Taustalla soi hiljalleen suomipopin klasariosasto Epuista Irwiniin, joka tuttuudessaan ja turvallisuudessaan loi oikeaa kotoisaa ilmapiiriä. Mikään trendipumppaus ei tonne sopisikaan.

Paikka on onnistunut muuttamaan profiiliaan juomapainotteisesta setityksestä safkailumeiningin suuntaan. Tota on edesauttanut herkullisen oloiseksi duunattu menu, jossa oli ainakin allekirjoittaneen makuun varsin houkuttelevia klassikkoannoksia lihapullista sekä maksa- ja muusisetistä houkutteleviin burgereihin. Klassikkokamitsua siis vähän samaan stailiin, ku vaik Sea Horsessa, Juttiksessa tai Salvessa.

Chilipekoniburger-annos (Ravintola Kannas, 16 €)

Chilipekoniburger-annos (Ravintola Kannas, 16 €)

Ite vedin nälkääni mestan Nyt-liitteessäkin hehkutetun chili-pekoni-burgerin ja hyvin uppos maaruun. Annos oli passelin kokoinen eli iso ja sen sopivan kotikutoinen maku sekä ulkoasu vakuuttivat. Hampparin sisällä oli mureanmehevä pihvi, kunnolla rapsakkaa pekonia ja isolla handulla muutakin mäskiä, jotka kaikki olivat mukavasti balanssissa. Ranskalaisetkin olivat hyvin väsätty eli just sopivan rapeita ja suolaisia.

Ainoot miikat annokseni suhteen tulee semiheppoisesta höttösämpylästä ja etenkin siin kyljessä tarjotusta vaatimattomasta salaatista, joka oli aika turha lisuke. Etenkin ku se oli tylsää peruskauraa ja esteettisesti viel pilatu löröttelemällä siihen jostain tuubista tusinasalaattikastiketta.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: