A Good Day to Die Hard – vain pahimpaan adrenaliinihimoon

14 Hel

Laitoin kroppaa lämpimikseni hieman likoon päästäkseni tsiigaamaan uusimman Die Hard -rymistelyn ennakkoon Tennispalatsin isoon saliin. Ei ollut uhrauksen väärti tietenkään toi setti, mut tulipahan käytyä.

A Good Day to Die Hard (Suomen ensi-ilta perjantaina 15.2.2013)

A Good Day to Die Hard (Suomen ensi-ilta perjantaina 15.2.2013)

Pisti oikein ihmettelemään, mistä uunituoreen leffan käsikirjoittajat olivat maksun saaneet. Sen verran syvältä kliseelaarin pohjalta oli leffan elementit kaavittu, et vaikee tota pätkää oli vakavalla naamarilla tsiigailla ja ihan tosissaan mietitytti, oliko kässärin parissa tuhrattu tuntia enempää. Vaik kyseessä onkin jo 25 vuotta jatkunut John McClane -saaga, niin kyl toi aikoinaan Bruce Willisin megaluokkaan singonnut konsepti olis ansainnut muutakin, ku jo 80-luvulla moneen kertaan nähtyä ja nyt varsin happamaksi hautunutta kattausta.

Leffassa rutattiin Moskovan kaduilla peltiä ihan urakalla useammassakin auto- ja helikopterirypistyksessä, kun Willisin sankarihahmo oli pelastamassa poikaansa (Jai Courtney) ilkeiden slobomiesten ja -naisten kynsistä. Ydinaseiden jäljillä jälleen juostiin, kuten varmaan sadassa mussakin Hollywood-tuotannossa tätä ennen. Ja tietenkin kaikki pätkässä esiintyneet venäläiset oli pahiksia ja jenkit taas rennon cowboy-henkisiä pyssysankareita noiden pahisten perässä. Ammuntaa oli siis tarjolla enemmän ku suomalainen varusmies pääsee kokemaan palvelusaikanaan. Siihen päälle liimattuna sit pari väsynytä vitsiä isä-poika-suhteesta ja Bruce Willisin ikääntymisestä. Ja kaiken kruunuksi leffa sisälsi varsin härskiä Mersun automainontaa, jota ei enää ihan pelkäksi tuotesijoitteluksi voi kutsua.

Sysipaska leffa siis, jos ei edellisistä kappaleista toi viesti ollut tarpeeksi selkeästi luettavissa. Jättäkää siis väliin, ellette ole ammattikoulun autolinjan alumneja tai muuten vaan keskivertoa kykenevämpiä jättämään aivojanne narikkaan.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: