el Jimador Tequila Añejo – uusia tuulia tequila-rintamalla

17 Hel

Ryystettiin Ripan kanssa saunaillan kruunuksi tequilaa huiviin. Kummallakin oli synkkä historia ton meksikolaisen kaktusviinan osalta, mut jo ekalla siemauksella jouduimme muuttamaan käsityksemme tuosta pahamaineisesta brenkusta. Vaik meil onkin varsin pitkä ja huuruinen historia erilaisten väkijuomien parissa, niin nyt oli pakko myöntää oppineensa jotain uutta tuolta kolutulta saralta.

El Jimadorin 100%:n agave-tequilainen, tammitynnyrissä kypsytetty Añejo oli todellinen laatutisle. Tuo ei ollut lainkaan sellaista totuttua pontikkaa, joka vaatii alas mennäkseen voimakkaan humaltumishalun sekä rutkasti suolaa ja sitruunaa. Itseasiassa tää tammitynnyrissä pitkään & hartaasti kypsynyt ja kauniisti ruskettunut luksustequila oli sellaista setitystä, että sitä maisteli enemmän kuin mielikseen.

El Jimador Añejo (100% de Agave, 70cl, 38%)

El Jimador Añejo (100% de Agave, 70cl, 38%)

Lunttasin viinavalmistajan sivuilta, et heidän rosteristaan löytyy kaktuslientä moneen lähtöön. Sivusto oli täynnä messeviä drinkkivinkkejä, mut tän Tequila Añejo osalta oli ohjeistus harvinaisen yksiselitteinen. Tota laatujuomaa ei kandee kuulemma drinksuihin läträtä, vaan se kuuluu nauttia konjakkityyliin aromilasista sellaisenaan.

Ja hyvältähän tuo tuote maistui. Maku oli pehmeä ja kaktuksen aromi toi mukaan kliffaa eksoottisuutta. Lisäksi mukavan äijämäinen pippurisuus ja tulisuus hiveli jälkimaussa ihmiskokeeseen osallistuneen duomme makuhermoja. Hieno juoma, joka muistutti eniten laadukkaita rommeja, olematta kuitenkaan makea tummien rommien tavoin. Vaikka sellaista mukavaa poltetun sokerin toffeemaisuutta ja hedelmäisyyttä jälkimaun loppuliuku tarjoilikin. Toivomuksenamme kuitenkin olisi ollut hieman pidempi jäkimaku, sillä nyt se jäi vähän torsoksi.

Mitään pahaa tästä uudesta ja maailmaamme avartavasta jalojuomasta emme kuitenkaan keksineet. Siksi tuollaista karvan alle 40 €:n lekkerin hankkimista voikin suositella eli ei muuta ku handeliin kyselemään laatujuoman perää. Ympyrätalon Alkosta ei tota flindaa löytynyt, ku on kuulemma enemmän Pitkänsillan eteläpuolen trendijuttu vielä tässä vaiheessa. No, nyt sitä on maistelleet myös Kallion kundit eli eiköhän tuosta aika iso ilmiö saada aikaiseksi! J

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: