Halikarnas – yks kantakaupungin parhaista lounasmestoista!

28 Hel

Stadin kokoisessa kylässä alkaa lounastarjonta olla sen verran bulia, ettei nälkäsen konttorirotan pahemmin tartte mennä merta edemmän fisustelemaan. Vaihtoehtoja on ylliksi ja kylliksi lähes kaikkialla kantakaupungin alueella, ja tiukka skabailu asiakkaista pitää tasoa hyvin yllä. Tosta massasta on vaikea nousta priimustasoisesti muiden yläpuolelle, mut onneksi muutama siihen aina säännöllisesti pystyy. Yks noista lounastarjonan helmistä, joiden vuoksi kandee hieman matkaakin taittaa, on ehdottomasti Ruoholahdenkadun alkupäässä sijaitseva Halikarnas (Ruoholahdenkatu 18).

Meikäläisen sydämessä on aina ollut heikko kohta meze-meiningille ja Halikarnas osaa todellakin tarjota suun mukaiseksi kokkailtua itäisen Välimeren herkkua. Turkkilainen ravintola -nimikkeen alla purjehtiessaan saattavat antaa satunnaiselle ohikulkijalla hieman liian kebupainoitteisen ensivaikutelman, mut heti ku klyyvarinsa dörtseistä ineen pistään niin pakostakin hiffaa & sniffaa, ettei todellakaan ole kyse mistään rasvankäryisestä kebab-luolasta.

Halikarnas remppas vime vuonna interiöörinsä varsin kohilleen ja samalla tuli skidisti lisää asiakaspaikkojakin. Hyvä niin, sillä tunkua tuntuu parin testikerran perusteella olevan. Hyvä mättö ja staili sisustus pistävät jopa funtsimaan, josko tonne ihan illallisellekin joskus daamiseurassa eksyisi.

Platter number one!

Platter number one!

Paikan lounasmeiningin sydän on buffatyyliin duunattu pöytärypäs, joka tarjonnallaan muistuttaa aika pitkälti sellaisia herrasmiehen luottopaikkoja kuin Tehtaankadun Ani ja Tapiolan Kilim. Framilla on siis muun muassa meheviä viininlehtikääryleitä, tuoreita sämpyläisiä, paahteista hummusta, freessiä tsatsikia, maukasta kebab-lihaa, tuoreita salaatteja, mukiinmeneviä oliiveja, tömäkästi marinoituja valkosipuleita, moussakahenkistä perunapaistosta sekä yybertykkejä falafeleja. Noista kuolaa heruttavista herkuista saa duunattua sellaisia settejä, et meinaa taju lähteä ja vatsanahka pingottuu aivan pakosta.

Huikeiden herkkujen äärellä unohtuu työpäivän kiireet ja tollaset safkat, passeli serviisi sekä lounaaseen kuuluvat kahvi & baakkelsi houkuttelevat tosiaankin pidempäänkin venyttelyyn. Valitettavasti vaan seuraavien pokien luoma paine saa damimmankin ymmärtämään syrjäänsiirtymisen välttämättömyyden. Ja jos ei ite sitä hiffaa niin kyl henkilökuntakin osaa asiasta kohteliaasti vihjata. Näin näet kävi meidän iskuryhmällemme, kun toista tuntia vedettiin herkkuja naamariin ja fiilisteltiin oikein urakalla. Pihalle lennettiin koko posse puolentoista timman tsittailun päätteeksi… 🙂

Täytynee tosiaan ens kerralla tulla illallisappeelle niin saanee skruudailla paremmassa rauhassa ja paremmalla omallatunnolla. Nam.

Mainokset

2 vastausta to “Halikarnas – yks kantakaupungin parhaista lounasmestoista!”

  1. Dolmades efaristo 07/03/2013 klo 16.28 #

    Platter ygönen tosiaan näyttää hyvinkin Kilimäiseltä. Onks mestan viininlehtikääryleet ite duunattuja vai niitä joka paikassa tarjottavia etikkaisia säilykepurkkilaisia? Ja sisältääkö ne jauhelihaa?

    • herrasmiehistelyablog 07/03/2013 klo 17.46 #

      Ei puskenut etikka niissä pintaan, eikä jauhelihaakaan ollu ineen jemmattu. Veikkaan vahvasti, et oli oman keittiön tuotoksia.

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: