Rosburger Rocks – maamme maukkain hampurilainen, kunnes toisin todistetaan!

6 Maa

Aika isolla otannalla on tullu vedettyä napaan hampurilaisia tän maallisen taivalluksen aikana. Burgeria on testailtu lähes kaikilla mantereilla ja lukuisissa isoissa sekä pienissä kaupungeissa. Siksipä tulikin skidinä yllärinä, et suunnilleen kilsan päästä himasta tuli vastaan elämäni maukkain hampurilainen. Joskus sitä vaan hakee liian kaukaa, vaik totuus on ihan silmien edessä. Diippiä. 🙂

Oon nyt käyny pariinkin otteeseen haukkaamassa Stadin alati petraavan Tukkutorin portinvartijan rakennuksessa majailevan Roslundin lihakaupan (tuttu Kauppahallista & Hietsun hallista!) lounaslistalla komeilevan Rosburgerin. Noiden testikertojen perusteella on pakko julistaa, et voittaja on löytynyt ja maailman parhaan hampurilaisen etsinnät voi lopettaa. On näet sellainen setti kyseessä, ettei ainakaan mun makunystyrät, öögat tahi vilkas mielikuvitus löydä pienintäkään petraamisen varaa. Aikaisemmin olen pitänyt kotimaisen tarjonnan helminä Kanavarannan ja Kämp Brasserien hamppareita, mut nyt ne on selätetty yksimielisin tuomariäänin.

The Rosburger

The Rosburger -annos

Rosburgeriksi nimetty lihapuodin nimikkoannos syntyy aitona käsityönä asiakkaiden silmien edessä. Homma starttaa sillä, et henkilökunta nappaa lihatiskistä möykyn jauhelihaan handuun ja muokkaa siitä sit pihvin, jonka päälle ripautetaan suolaa sekä mestan omaa mausteseosta. Sitten se nakataankin hiiligrilliin paistumaan ja kylkeen paiskataan pari slaissia pekonia sekä cheddarviipale. Grillin pöhistessä ja suitsuttaessa upeita tuoksuja pienen lounaspaikan ilmaan, laitetaan lautaselle skidisti salaattia ja laadukkaan sämpylän pohjalle itse duunattua ja aivan törkyhyvää coleslaw-salaattia. Lopuks sit stikataan päälle skidisti roseeksi jätetty piffi ja muut grillillä muhineet mätöt.

Annos näyttää upealta ja maku kajauttaa tajun kankaalle. Simppelit, mutta laadukkaat raaka-aineet tuovat kukin parhaat puolensa hienosti esiin ja komppaavat keskenään sellaisen makuharmonisen ilotulituksen, ettei ennen ole koettu. Mehevä, maukas ja erinomainen ovat aivan liian leimejä adjektiiveja kuvaamaan tuota just passelin kokoista ja vertaansa vailla olevaa settiä. Se pitää itse käydä stedaamassa. Yrittäkää siis mahtua ineen, sillä toi ei ole enää mikään pienen sisäpiirin salaisuus, vaan kyseistä mahtiannosta tullaan skruudaamaan sankoin joukoin pitkin lääniä. On sit todellakin ujon jonottamisen arvoinen kokemus eli kandee varata aikaa, eikä suunnitella mitään väsynyttä u-käännöstä, jos ei heti persettään penkkiin saa mahtumaan!

P.S. Sörkan tukkutorin lisäksi tota kuulemma saatavana myös Hietalahden hallista

Mainokset

5 vastausta to “Rosburger Rocks – maamme maukkain hampurilainen, kunnes toisin todistetaan!”

 1. Huli 07/03/2013 klo 6.02 #

  Pakko päästä testaamaan, herraseni pitää tästä varmasti. 😛 Saako tota vaan lounasaikaan?

  • herrasmiehistelyablog 07/03/2013 klo 8.44 #

   Suosittelen äärimmäisen lämpimästi testaamista, kuten postauksestanikin oli varmasti tulittavissa! 🙂 Ja kyllä tuota herkkua käsittääkseni saa koko aukioloajan eli jos oikein ymmärsin henkilökuntaa jututtaessani niin hiiligrilli on kuumana koko päivän…

   Roslund @ Teurastamon portti
   Aukioloajat
   ma – pe: 7:00 – 17:00
   la: 10:00 – 16:00

   • Huli 07/03/2013 klo 8.45 #

    Jesh, kiitos! 🙂

 2. matti 07/03/2013 klo 22.05 #

  Käys testaa grillipihvi marmorista on aiwa on maku kun tulee Hiiligrillistä 🙂

  • herrasmiehistelyablog 07/03/2013 klo 23.12 #

   Kiitti vinkistä. Laitetaanpa tuo tehtävälistalle… Palaan aiheeseen testattuani ton pihvin!

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: