Amsterdam – synnin ja chillauksen mekka

3 Huh

Tuskin löytyy toista mestaa tältä Tellukselta, jossa ns. virallisen tahon puolesta synneiksi julistetut asiat ovat niin arkisia ja luontevia kuin Amsterdam. Siellähän punaisten lyhtyjen alueella huorin tekeminen on helpompaa kuin bissen tilaaminen Kalliossa ja huumeita saa kahviloista samaan tapaan kuin Suomessa torikahvilasta munkkipossua.

Toi tykkirela ja yyberliberaali asenne elämään tekee kaupungista ihan kuninkaallisen lomamestan. Jos tossa cityssä ei onnistu unohtamaan nielemäänsä rautakankea ja luterilaista itku pitkästä ilosta -mentaliteettiaan niin sit kandee alkaa kaivaa omaa kuoppaansa isolla kauhalla. Omassa rankingissa toi on ihan parhaita kaupunkilomapaikkoja Barcelonan, Hong Kongin, New Yorkin, Bangkokin ja Köpiksen rinnalla. Stadia unohtamatta!

IMAG1072-1

Pörrättiin parin rakkaan frendin kanssa viis päivä Damissa just viime viikolla ja voe fiddu, et teki gutaa niin pollalle ku kropalle. Vaik ei lähtiskään möyhyhommiin tahi slumppais toosaa katubordelleista niin silti tuolla on ihmisen hyvä olla. Amsterdam on niin täynnä huikeeta kulttuuria, kivijalkakapakoita, hyvää safkaa, relaa pössistä ja silmiähivelevää arkkitehtuuria, et vastaavaan harva kylä pystyy.

Meidän reissu muodostui live-jazzin metsästyksen, kapakoissa lämmittelyn, upeiden illallisten ja lungin lompsimisen kombinaatioksi. Tosta kombosta jäivät päällimmäisenä mieleen Magna Plaza -kauppakeskuksen alakerrassa nähty Rembrandt-näyttely, hyvät & stydit (belge)bisset, auringonpaiste, coffee shoppien makeanimelä tuoksu, ikkunoissa keikistelleet itähoratsut, kauniit kanavat ja vinossa töröttäneet asuintalot.

IMAG1041-1

Pakko myös nostaa erikseen framille Sumo-sushi, jossa vedin elämäni parhaan sushibuffan. Kyseessä ei ollutkaan mikään väsynyt seisova pöytä vaan susheja tuotiin pöytään sitä mukaan, ku sai edelliset mätöt vedettyä huiviin ja uudet laajalta listalta valittua. Näin ei synny hukkaa ja setitys pysyy tuoreena! Helmi konsepti, jonka toivoisi ländäävän Suomeenkin joskus lähiaikoina. Eikä voi moittiakaan Hollannin entisestä alusmaasta, Indonesiasta, peräisin olevaa Rijstaffel-tarjontaa. Tota kansallisherkkua eli riisiä ja lihaa kymmenellä eri tavalla on tarjolla lähes joka toisessa korttelissa, eikä Damissa voi käydä maistelematta tollasta mättöä…

IMAG1047

Lisäksi pakko hehkuttaa Amsterdamin kompaktiutta. Kaikki parhaat ja oleelliset mestat (kansallismuseo, rautatieasema, Heinekenin panimo, kanavat, katumarkkinat, kävelykadut, baarit, coffee shopit ja kauppakeskukset) olivat näppärästi otettavissa haltuun dallaamalla. Ja mikä tos paikassa onkaan dallatessa, kun jokaisen kulman takana on jotain kaunista tsiigattavaa, ja jos iskee galsa tai väsy niin aina löytyy kliffakivijalkabaari, jossa voi huilia ja vaik vetää space cakea naamaan, jos siltä tuntuu. Musta ei tuntunut siltä, mut en mä tuomitse. Huume se on brenkkukin siinä missä noi Damin keksit ja baakelsit. Antaa kaikkien kukkien kukkia!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: