Oivan brunssi – perusvarmaa brunssipunnerrusta Kallion kantakapakalta

19 Huh

On kyl aikoihin eletty, ku Kallion ikivihreä kantakapakka, Oivan Bistro, on lähtenyt surffaamaan tsunamin lailla jyräävän brunssiaallon harjalle. Toi jo Fredin aikoinaan mainostama korttelibaari on viime vuosina tehnyt itseään tunnetuksi lähinnä jokapäiväisestä karaokemeiningistään, joten skidisti yllätti allekirjoittaneen, ku Porthaninkatua ylös dallatessa hiffasin niiden katuständissä brunssimainoksen.

Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5, 00530 Helsinki, p. 010 219 2980, oiva@ravintolaoiva.fi

Ravintola Oiva, Porthaninkatu 5 (Kallio, Helsinki)

Ihan mallikkaalla setillä Oiva kuitenkin lähtenyt trendiin mukaan, mistä kertoi omaa kieltään myös mestan uskomaton suosio eli tupa oli tukossa ku se kuuluisa Turusen pyssy. Ja tietenkin tuli tehtyä se klassinen virhe, etten snaijannu ennakkoon pöytää buukata! Niinpä oli todellisen työn ja tuskan takana mahtua ineen. Onneksi brunssitiimimme oli ainoastaan kolmen naamarin kokoinen ja niinpä skidin jonottamisen päälle saimme napattua vapautuneet penkit persuksiemme alle. Sit aloitettiinkin skruudaaminen, joka tuttuun tapaan johti turvonneisiin pötseihin ja iloisiin mieliin!

Oiva tarjosi brunssikansalle varsin beisikin, mut karuudessaan kattavan, setityksen. Framilla oli karjalanpiirakkaa, munavoita, croisanttia, juustoja (homeella ja ilman!), liuta lihaisia leikkeleitä, normiujugut mysleineen, suonet tukkivaa maksapateeta, kotitekoisia lihapullia (nam!) ja paljon muuta maistuvaa perusapetta. Kattaukseen kuului tietenkin vielä sumpit ja teet, sekä vaatimaton mehuvaihtoehto. Taso kuitenkin nous loppua kohden, sillä salin kulmasta löytyi erittäin messevä jälkkäripöytä juustokakkuineen ja muine baakkelssiherkkuineen. Hieman kävi sääliksi kyl seurueemme pupujussia, joka semikasvissyöjänä sai pääruokapöydästä dusattua platterilleen huomattavasti meitä neandertalilaisia vaatimattomamman setityksen…

Oivan brunssimenu

Oivan brunssimenu

Mitään kovin spessua ei siis ollut tyrkyllä, mut perusvarmaa systeemiä kuitenkin. Toi kattaus muistutti aika paljon kotimaisten hotellien brekkarikattausta eli ihan ok-meisinkiä, mut yläfemmat jäi paiskomatta. Isoin erikoisuus oli livelaulantaa tarjonnut friidutrio, joiden tsungaus tosin teki intellektuellin keskustelumme hieman haastavaksi, kun uhkas volyymi nousta varsin stydiksi. Silti ideatasolla kliffa juttu ja lisäpojot siitä, et biisivalikoima oli osuvasti valittu eli böönat tarjosivat pomminvarmoja ikivihreitä, kute tuo jo alussa mainitun Fredin Kolmatta linjaa -stygen.

Ihan käymisen arvoinen brunssi toi oli ja siitä joutu pulittaa ihan siedettävän korvauksen eli tasan 15 egee. Hyvin näytti kauppa käyvän eli jatkuvuuta lienee luvassa. Hyvä niin, sillä Kallion hipstereiden brunssikysyntä peittoaa edelleen tarjonnan, vaik tän vuoden puolella on tarjonta kasvanut (mm. Sandro) ihan hyvällä tavalla… Muistakaa sit muuten buukata pöytänne ennakkoon!

Mainokset

3 vastausta to “Oivan brunssi – perusvarmaa brunssipunnerrusta Kallion kantakapakalta”

  1. Siiri 02/07/2013 klo 11.47 #

    Kävin itse viime viikolla Oivan brunssilla, aika samat fiilikset. 🙂

    • herrasmiehistelyablog 02/07/2013 klo 13.48 #

      Kiitos kommentista!

      Oliko muuten vielä samanlainen ryysis kyuin alkumetreillä vai joko sisään mahtuu ilman pöytävarausta?

      • Siiri 03/07/2013 klo 7.42 #

        Porukkaa oli kyllä mukavasti, mutta ehkä muutama pöytä olisi jäänyt vapaaksi? Meillä oli kyllä pöytävaraus. Yhden kattauksessa olisi voinut tehdä tiukempaa.

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: