Oblivion – Cruisen Tomppa siedettävänä

27 Huh

On aina ollut Mr. Tom Cruisea kohtaan varsin negatiiviset fiilarit. Toi yksi-ilmeinen ja kasvurajoitteinen urpo kun osaa usein valita leffansa varsin hämärin kriteerein eli tuntuu et ukkelin tarve pönöttää ja heerostella on pohjaton. Pari poikkeusta herran mittavaan uraan on kuitenkin osunut, kuten Magnolia ja Collateral. Mut löytäähän se sokeakin kana joskus jyvän, joten ei tolla CV:llä vielä kuuhun mennä. AInakaan mun mittareilla.

Nyt oli kuitenkin pakko lähteä pikavauhtia evakkoon, joten leffateatterin aikataulut sanelivat varsin pitkälti elokuvavalintani. Päätöksentekoa helpotti parin täyspäisen kaverin semipositiiviset kommentit tästä Oblivion-pätkästä (ohj. Joseph Kosinski). Eikä asiaa haitannut, et omat perversiot sisältävät tavallista suuremman scifi-addiktion.

Oblivion-poster

Pakko myöntää, et pari timmaa meni ihan siedättävissä merkeissä Oblivionia tsiigaillessa. Jopa juoneen oli panostettu sen verran, et pariin otteeseen pääs leffa jopa yllättämään tälaisen kokeneenkin scifi-väijyjän. Leffan stoori oli jossain Minority Reportin, Matrixin ja Total Recallin välimaastossa eli mitään kauhean uutta ei sentään oltu kokoon keitelty. Mut homma pelitti ja oli hyvää viihdettä, joten mitäpä tässä sen enempää nillittämään.

Kuvaus ja (digi)lavastus olivat myös leffassa hyvin hallussa eli visuaalista karkkia oli öögan täydeltä tarjolla. Samaan kategoriaan voi laskea myös naispääosanesittäjien (hemaiseva Olga Kurylenko ja kiehtova Andrea Riseborough) keskivertoa silmiähivelevämpi habitus eli silmänruokaa tarjottiin oikein tuplana karvanaamaiselle heterokatsojalle. Ja kai böönatkin jotain hubaa saavat Cruisen tiirustamisesta, vaik toi herran populateriteetti ja seksisymbolismi ei mulle pätkääkään aukene.

Taas kerran oli siis Hollywoodin tuotantokoneisto pullauttanut ihan kelpo viihdepläjäytyksen framille. Mikään scifiklassikko Oblivionista ei titenkään tule, mistä kertoo jo sekin, et näin parin päivän jälkeen on skidisti hankala palautella mieleen leffan tapahtumia ja juonirakennetta. Ihan katsottava setti kuitenkin eli jos pitää pari tuntia tappaa niin tää voi olla ihan potentiaalinen vaihtoehto.

Mainokset

Yksi vastaus to “Oblivion – Cruisen Tomppa siedettävänä”

  1. Euse 27/04/2013 klo 12.16 #

    Näin.

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: