Krullan wieniläisbrunssi – astetta fiinimpi kattaus

13 touko

Joutu ottaa vastaan pahan kierreboltsin, ku provinssissa budjaavat frendit pölähtivät isolle kirkolle ja halusivat brunssitella ytimessä. Leveliä nosti viel se, et brunssin oli toteuduttava lauantaina, paikkaan piti mahtua kivutta ineen, sijainnin piti olla Stockan lähettyvillä ja paikkaan täytyi päästä lastenrattailla ja sen piti muutenkin olla kaikin puolin lapsiystävällinen. Oltiin siis aika kaukana allekirjoittaneen perusosaamisalueelta. Eli tarjolla oli skidisti rasitetta aivonystyröille, mut lopulta sain arvottua meille pleissin, mikä täytti kaikki edelliset kriteerit. Ja mikä parasta, myös serviisi pelasi upeasti, eikä pöperöissäkään ollut mitään moittimista. Kohteenamme oli siis Krulla, jossa aiemmin olin vain nautiskellut arkiaamuisin brekkareita.

Krullan (Lönnrotinkatu 13) alkupalapöytä

Krullan (Lönnrotinkatu 13) alkupalapöytä

Lönkalla sijaitseva Krulla on valkoisin liinoin varustettu wieniläishenkinen kafeteria, joka on yleisilmeeltään hieman kolkko ja jäykän oloinen. Tuota meinkiä (tai siis sen puutetta) kuitenkin pehmensi kliffasti salihenkilökunnan humaani, palvelualtis, ammattitaitoinen ja sydämellinen asenne. Harvoin saa moista palvelua stadissa tai missään muussakaan kaupungissa Suomen rajojen sisällä. Koko possestamme todellakin pidettiin huolta ja mukana roudaamamme ipanat saivat upeaa erityiskohtelua ja jopa kokilta pannukakkuterkut. Näin se homma hoidetaan ja taataan, et porukka tulee uudestaankin ja vielä kehuvat tilaisuuden tullen kaiffoilleenkin.

Samstagsbrunchiksi (klo 9-14.00, 19€) nimetty setitys skulas niin, et pääruoka tilattiin lyhyeltä listalta, jossa oli erilaisia munakokkeleita ja pannariannoksia. Itse tilasin feta-tomaatti-kokkelin, joka oli varsin maukas, raikas ja iso annos. Ilmankin olisi pärjännyt, mut brunssillahan kuuluu vetää ainakin skidit överit eli toi ajoi siinä mielessä hyvin asiansa.

Alkuun raavittiin naamariin erilaisia salaatteja, lohta, leikkeleitä ja pirun hyviä spessuleipiä. Vastaavaa leipävalikoimaa en muista muualla tässä maassa nähneeni. Siitä isot posit, sekä siit et pöytään tuotiin heti kysymättä termarissa sekä sumppia et teetä ja kannu appelsiinimehua. Ei tarttenu pahemmin siis poukkoilla, kun perustarpeet oli siinä passelisti framilla. Alkuun olis ollu tarjolla myös jotain mysli- ja jogurttihässäköitä, mut ne tuli skipattua suosiolla…

Brunssin kruunas hyvät juustovalikoimat, sekä etenkin messevät baakkelsit. Huikean stydi suklaakakku ajoi asiansa ja lähes yhtä herkullinen oli myös marjainen juustokeikki. Noi ku siihen loppuun nautiskeli niin kyllä jäi ihmiselle hyvä maku suuhun koko touhusta. Onhan toi Krullan systeemi ujosti tyyris, mut kyl masseille vastinettakin irtos eli suosittelen, ku haluutte astetta fiinimpää meininkiä maistaa. Ja mikä parasta, tuolla ei ollut ryysistä.

Mainokset

Yksi vastaus to “Krullan wieniläisbrunssi – astetta fiinimpi kattaus”

  1. Huli 14/05/2013 klo 7.58 #

    Krulla on just uusinut brunssinsa ja musta vaikuttaa paremmelta kuin entinen! Meen itse asiassa testaamaan uudistetun brunssin lauantaina, joten olipas kiva saada etukäteen tarkempaa tietoa siitä mitä lauantaina meitä odottaa. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. 😛

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: