Riikka Pulkkinen: Vieras (Otava, 2012)

19 Tou

Ei oo pahemmin tullu tällä foorumilla enää kirjoista skrivailtua, ku niiden tiimoilta tehdyt postaukset eivät paljoa tunnu rahvasta kiinnostavan. Nyt kuitenkin pakko yhdestä opuksesta avautua, ku sen verran isoa tunnetta se otsanahan alla sai aikaiseksi. Kyseessä Riikka Pulkkisen tuorein teos, joka kulkee kaupoissa nimellä Vieras.

Pulkkinen_VierasToi ihan näppärän näköinen kirjailijafriidu oli ennen uusintaan meitsin listoilla aika podiumpaikalla, ku haettiin parasta kotimaista nuorta kynäniekkaa (esim. Mikko Rimminen). Pulkkisen kaksi ekaa teosta, Raja ja Totta, olivat erittäin kelpoja tekeleitä ja böönan lauseissa oli jotain kaunista sekä harkittua. Valitettavasti kananlento ei kantanut enää kolmanteen julkaisun, sillä Vieras oli silkkaa shaibaa alusta loppuun.

Viime vuoden puolella julkaistu kirja kertoo totaalisen hukassa elämänsä kanssa olevasta kolmikymppisestä pappisnaisesta, jonka nykypäivässä kulkevaa sekoilua parisuhteessa ja mielen syövereissä seurataan jotenkin niin kliseisesti ja leimisti, et myötähäpeä hiipi puseroon kaiken aikaan. Eikä tilannetta parantanut jaksot, joissa palattiin saman vosun angtisiin teinivuosiin, jossa uskonto, mutsin kuolema ja anoreksia repivät pientä ihmistä säröille. Kaikki on sit halvan olosesti vedetty jeesusteipinomaisesti yhteen rakentamalla kirjaan jotain rasismiteemaa.

En tiedä mille kohderyhmälle tää oli rustattu, mut muhun ei todellakaan uponnut. Ei edes jelpannut, et aloitin infernaaliseksi paljastuneen lukukokemukset todella innostuneessa ja positiivisessa ennakkotunnelmassa. Fiilis lopahti heti ekoilla sivuilla ja loppumatka olikin sitä kuuluisaa tervanjuontia. En suosittele kenellekään tätä teosta vaan kandee pysyä Pulkkisen kahden ekan opuksen parissa, jos ne jostain syystä viel tavaamatta. Itse jatkan Rimmisen uutuuden venttailua…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: