Panch Party – Kesän parhaat keitot

31 Tou

Handu pydeen, jos tiedät mitä ”Panch” tarkoittaa. Tuskin kovin montaa lapaa nyt viuhtoo kohti taivasta, joten pari brassailupohjaista selvennyslausetta lienee paikallaan pohjustukseksi:

”Punchin” tai ”Panchin” uskotaan saaneen alkunsa eteläisestä Aasiasta 1600-luvulla. Sana panch itsessään on hindiä ja tarkoittaa viittä, mikä tässä tapauksessa viittaa viiteen raaka-aineeseen. Tutkimusten mukaan merimiehet olivat ensimmäisiä, jotka ovat sekoittaneet punch-tyylisiä juomasekoituksia, mutta merimiehet ovat merimiehiä ja viisi raaka-ainetta saattoi olla lähinnä ohjenuora ja punchit olivat hyvinkin laajakirjoisia.

PANCH_tervetuloa

Nyt ku toi on selvennetty alta veks niin sitten itse asiaan. Tuli näet tsittailtua viime viikon torstai-iltana Ahjossa (Bulevardi 2/4), jossa skabattiin kotimaisten baarimikkonen Panch-reseptien paremmuudesta eli suomeksi sanottuna drinkkimestarit esittelivät parhaat boolireseptinsä kisailumielessä. Ite oli mestoilla dumarin roolissa, joten oli ilo lipitellä oikein ajatuksen kanssa läpi koko kymmenen boolin kavalkadi. Huikee kokemus, joka antoi rutkasti idiksiä tulevan kesän bileitä silmällä pitäen. Eikä toi löylykiulujen innovatiivinen käyttökään jäänyt multa noteeraamatta…

Ekat viis kiulua

Ekat viis kiulua

Arvovaltaisessa tuomaristossa istui herrasmiehistelijän lisäksi mm. kiekkoleijona Sami Lepistö ja pari hemaisevaa friidua. Tuomarointi oli tuollaisella possella kliffaa duunia ja koko sessio huipentui harmoniseen yksimielisyyteemme siitä, et Jan Lindgren Hyvinkäältä (Level 5) punchillaan Finlandia Maithili* oli kiistaton boolikunkku. Vaikka skabaajien taso oli kova ku stemu, niin Janin kohoaminen podiumin korkeimmalle kohdalle ei ollut silkka ylläripylläri. Onhan jannu kokenut kehäkettu, joka on mm. baarimikkojen kolminkertainen Suomen mestari ja yksi kolmesta suomalaisesta, joka on voittanut kansainvälisen Finlandia Vodka Cupin (2006).

Tokat viis kiulua

Tokat viis kiulua

Finlandia Vodka oli tässäkin bakkanaalissa näyttävästi esillä, sillä jokaisessa boolissa tuo suomalainen kansallisylpeys oli pakollisena raaka-aineena. Loppu olikin sit kyypparin omissa käsissä. Ja hyvissä handuissa homma olikin, sillä aivan pakko tähän loppun todetta, et kyl oli päheetä siemailla raikkaita ja mielikuvituksellisia juomasekoituksia todellakin laidasta laitaan. Eikä kyl voi dissata punchien ulkonäköjäkään, sillä niin stailia settiä oli framilla, ettei uskois ellei olis ollu omin öögin smyygaamassa. Kliffa kokemus kaikin puolin, joka antoi hyvät eväät Rakkauden kesä 2013:n starttaamiseen…

*Ja tossa voittaja-panchin resepti:

  • 40cl Finlandia Mango
  • 20cl Lime juice
  • 30cl Passion fruit syrup
  • 5cm Fresh ginger
  • Handful Fresh mint
  • Handful Fresh coriander
  • Sprite
  • Method: Build
  • Garnish: Coriander, mint, passionfruit, ginger, orchid flower
Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: